Testimonial Winvoice⁠ – Buitengewoon Communicatie

“Waarom ben ik hier niet vroeger mee gestart?”⁠

Als oprichter en zaakvoerder van Buitengewoon Communicatie kreeg Hans De Boel in het verleden al meermaals te maken met wanbetalers. De aarzeling om klanten te verliezen weerhield hem aanvankelijk van verdere stappen. En ook een buitenlands onlineplatform bood geen soelaas. Tot een vriend hem vertelde over Winvoice. Hans nam de proef op de som en was meteen overtuigd. 

Als specialist in webdesign en digitale marketing kent Hans online zijn weg. “Ik bouw websites en ontwikkel webshops. Een drietal jaar geleden lanceerde ik het idee om webwinkels te verhuren. In ruil voor een beperkte maandelijkse bijdrage krijgen starters een kant-en-klare webshop, voorzien van alle mogelijke tools. Een flinke besparing, zeker voor wie zijn eerste stappen zet in het ondernemerschap. En vooral: supermakkelijk. De klant hoeft zich nergens zorgen over te maken.”

Gratis groen

Geen wonder dus dat Hans snel gewonnen was voor het gebruiksgemak van Winvoice. “Ik heb er nauwelijks werk aan. Meteen na het ingeven van het BTW-nummer van de klant en het uploaden van zijn openstaande factuur, weet ik al waar ik aan toe ben. Bij groen licht wordt de factuur kosteloos geïnd door de deurwaarder. Krijg ik code rood, dan kan ik beslissen om de inning toe te vertrouwen aan het achterliggende advocatenkantoor. Enkel in het tweede geval draag ik de juridische kosten. Je krijgt ook meteen een melding als de status van je dossier verandert. Dat is klaar, duidelijk én efficiënt.”

Grenzeloze service

Het was een vriend die de marketeer uit Scherpenheuvel vertelde over het platform. “Voordien gebruikte ik een Nederlands systeem. Een beetje vergelijkbaar, maar na het sturen van een aantal herinneringen moest ik één van hun deurwaarders inschakelen. Helaas staken die niet de grens over waardoor ik alsnog met lege handen achterbleef en zelf een oplossing moest zoeken. Winvoice is volledig gestoeld op het Belgische recht en wordt beheerd door Ingentia Advocaten uit Tessenderlo. Zij geven persoonlijke juridische begeleiding en ondersteuning waar nodig. Alleen al de vermelding van het kantoor op mijn herinnering heeft bij slechte betalers een overtuigend effect.”

Menselijke aanpak

Na een eerste test met een bescheiden factuur rondde Hans intussen al een aantal andere dossiers met succes af. “Makkelijk, snel en goedkoop alsnog het geld krijgen waarvoor je gewerkt hebt. Ik zie geen reden waarom ik Winvoice niet zou aanraden bij collega-ondernemers. Mijn tip? Creëer je gratis account en pak die wanbetalers vandaag nog aan. Geen addertjes, nul risico. Anders blijft het liggen en zie je je centen wellicht nooit. Of verlies je hopeloos tijd met het zoeken naar een gespecialiseerde advocaat. Bij Winvoice krijg je die er zomaar bij. Klanten verliezen? Misschien. Een echte wanbetaler mis je niet zo vlug. Maar met de klant van mijn laatste Winvoice-dossier heb ik nog steeds een perfecte relatie. De meesten appreciëren vooral de menselijke aanpak van het systeem. En begrijpen finaal dat een factuur betaald moet worden.”

Heb je een vraag over ons online platform of je onbetaalde facturen?

We helpen je graag verder!